Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Teljes körű fogászat

Teljes körű fogászat Budapesten

Legyen kicsi vagy nagy, fiatal vagy idős, mindenki szeret felszabadultan mosolyogni, nevetni. Mindannyian igyekszünk megőrizni fogaink egészségét és épségét gyermekkorunktól kezdve, ám az idő múlásával gyakran a legnagyobb gondosság mellett is szuvasodni kezdenek fogaink. A fogíny sorvadni kezd, és sajnos egyre több fogat veszítünk el. A fogbetegségek mindenkit érintenek az élet folyamán.

Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt szeretünk felszabadultan, szélesen mosolyogni. Mindannyian igyekszünk megőrizni fogaink épségét kisgyerekkorunktól kezdve, de az idő előrehaladtával még a legnagyobb gondosság mellett is szuvasodni kezdenek a fogaink. Fogínyünk sorvad, és bizony egyre több fogunkat veszítjük el. A fogbetegségek mindannyiunkat érintenek életünk folyamán.

Manapság egyre általánosabb elvárás, hogy tömött, pótolt fogaink ne csak tartósak legyenek, hanem lehetőleg megtévesztésig hasonlítsanak ép fogainkra is.

Manapság egyre általánosabb elvárás, hogy tömött, pótolt fogaink ne csak tartósak legyenek, hanem lehetőleg megtévesztésig hasonlítsanak ép fogainkra is.

A gyors és folyamatos technikai fejlődés lehetővé teszi, hogy mi, fogorvosok ennek az igénynek is egyre magasabb szinten eleget tudjunk tenni.

A régi, jól bevált amalgámtömések helyett fogszínű töméseket használunk, melyeknek kopásállósága, tartóssága nagy, tág színválasztékban elérhetőek.

Nagyobb szuvasodások esetén a fogtechnikai laboratórium a fogról készült lenyomat alapján egyedileg készít fogszínű betéteket vagy koronákat. Ennek az eljárásnak a segítségével a fog eredeti formája még hűségesebben helyreállítható.

A cirkónium-oxid még a titánnál is keményebb, kiváló, esztétikus anyag. A legújabb technológia lehetővé teszi, hogy felhasználásával rendelőnkben fémmentes hidakat, körhidakat készíthessünk. Az így készült koronák és hidak egyrészt a fémallergiásoknak jelentenek megoldást, másrészt a legmagasabb fokú esztétikai igényeket is kielégítik.

A hiányzó fogakat kisebb foghiányok esetén fémre égetett kerámia hidakkal is pótolhatjuk. Nagyobb foghiányok esetén a rögzített hidakat, koronákat gyakran kivehető pótlásokkal kombináltan készítjük el. Egyre nagyobb az érdeklődés az implantációs fogpótlások iránt: a szájsebész szövetbarát titánból készült „műgyökeret” csavaroz be a csontba, mely néhány hónap múlva a csonttal összeforrva mint egy új fog képes részt venni a rágásban.

Tanácsainkkal, professzionális szájhigiénés módszerekkel, ultrahangos fogkőeltávolítással, gépi fogtisztítással segítjük pácienseink szájápolását.

A fogak akkor igazán szépek, ha fehéren csillognak. Pácienseink igényeihez igazodó módszerekkel: otthon vagy a rendelőben történő fogfehérítő kezeléssel egy-egy elszíneződött fogat vagy akár a teljes fogazatot hófehérré varázsolhatjuk.

A gyerekek különleges bánásmódot igényelnek. A gyermekfogorvos nemcsak a fogaikkal, hanem a lelkükkel is foglalkozik.

A gyermekek és a felnőttek fogazati rendellenességeivel fogszabályozó orvosainkhoz fordulhatnak.

Úgy gondoljuk, hogy munkánkat akkor végezzük jól, ha a kezelés végén páciensünk úgy áll fel a fogorvosi székből: „De gyönyörű lett! Nagyon boldog vagyok, köszönöm!” Ilyenkor mi is együtt örülünk megszépült fogazatú pácienseinkkel.

 

Károlyi Dental Budapest
teljes körű felnőtt és gyermekfogászat